Публикувано на: нд, Дек. 17th, 2017

Само за жени: 6 трика, за да ви слуша той повече

Мъжете обръщат внимание на нещо, само ако то ги интересува. Ето защо, могат да ви изброят всички мачове на любимия си отбор, заедно с вкараните голове, но не помнят кога е родителската среща и какъв списък трябваше да се купи от супермаркета – просто темата не ги интересува.
Психолози от Великобритания разкриват как да накарате мъжа да ви слуша по-внимателно и да направи това, което искате.
НАМЕСВАЙТЕ СЕКС В РАЗГОВОРА – ТОВА ВИНАГИ ГИ ИНТЕРЕСУВА
Рецептата е проста: намесвайтте в разговора тема, която го интересува. Например секс, за по-сигурно – това винаги ги интересува. Например „Не забравяй да купиш пълнозърнест хляб, така ще свалиш корема и сексът ще ти харесва понече”. Но не го пправете със снизходителен и поучителен тон – те мразят това.
КАЖЕТЕ МУ ЯСНО КАКВО ОЧАКВАТЕ, ЗА ДА ГО ПОЛУЧИТЕ
Мъжете смятат също, че щом споделяте даден проблем, вие очаквате от тях решение на този проблем. Споделянето не го разбират като бърборене – те са прагматични. Затова казвайки за проблем, вие ги карате да мислят за решение. Кажете му какво решение очаквате и той ще говори на вашия език, вместо да избухне, че не знаете какво искате.
СЪЗДАЙТЕ МУ ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ ТОЙ РЕШАВА
За никого не е тайна, че мъжкото его е голямо като вселената. Ето защо, когато искате да го помолите да свърши нещо за вас трябва правилно да формулирате молбата си. Не „Можеш ли да отвориш тази кутия?”, защото звучи сякаш имате съмнение в силата му, нито със заповедното „Отвори кутията!”, което звучи като команда, а мъжете мразят командите, а с милото „Би ли отворил кутията вместо мен?”, което им оставя усещането, че имат избор. Този номер е коварен, така е, защото създава илюзия, че решението и изборът са техни. А те са ваши. Но номерът помага със сигурност.
НИКОГА НЕ ГОВОРЕТЕ ЗА БИВШИТЕ – ТАКА ГО КАРАТЕ ДА СЕ ОТБРАНЯВА
И сега темата, която е най-добре да бъде табу в разговорите ви: никакви бивши мъже и разкази за тях, техния секс, тяхното готвене, техните характери или техните удоволствия с вас. Никога! Защото мъжът ви ще си представя секса ви с онзи предишния, ще заеме отбранителна позиция и ще си помисли, че предният е бил по-добър, по-интересен, по-способен в леглото, по-предпочитан, щом говорите за него.
ХВАЛЕТЕ ГО ПО ТРИ ПЪТИ НА ДЕН
Затова наблягайте на хвалебствията към сегашния мъж, а предишния го забравете… поне докато говорите с този. За да го спечелите за вашите каузи, подхождайте с добро и подчертавайте това, което прави най-успешно. По три пъти на ден поне му казвайте, че е добър в нещо – така ще ви слуша безотказно. И дълго.
ПОРАЗСЪБЛЕЧЕТЕ СЕ
За най-добри резултати в домашната дипломация все пак се поразсъблечете, съветват  психолозите, защото мъжете са винаги податливи на този аргумент. Психолозите се основават на направен експеримент с 90 двойки жени и мъже, разделени на две групи. Едната група с жени, които са били облечени в делово облекло. И другата – с жени, които са били облечени като за вечеря и нощен бар. И двете групи е трябвало да извършат една и съща задача: в рамкита на 1 час жената да накара мъжа да направи следните три неща – да чете женско списание с нея, да си говорят за мода поне 12 минути, да запомнят и повторят списък с покупки от супермаркета. При втората група успеваемостта на двойките е била 73 %, а при първата – едва 41 %.

Коментари

Автор

-